Visiteu una destil·leria de baies a Tempio Pausania, al nord-est de Sardenya, per a una experiència que delectarà el paladar.
El productor us donarà la benvinguda a la seva propietat envoltat de vegetació, als peus de la muntanya Límbara, on respiraràs l'aire de muntanya i coneixeràs els seus productes únics creats a la destil·leria, la història i els secrets dels quals estan lligats a la creació d'un esperit únic. begudes. El tast anirà acompanyat de productes dolços i salats típics de Sardenya, per a una experiència embriagadora recomanada tant als entusiastes com a aquells que vulguin apropar-se per primera vegada a aquest món de sabors nous i inigualables.
Granja
L'empresa, l'única a Sardenya en el cultiu i venda de baies fresques, està situada al camp de Tempio Pausania, als peus del Monte Limbara, entre oliveres i plantes de baies.
Es va constituir arran d'estudis en profunditat sobre el clima i la naturalesa del terreny, la recerca d'iniciatives innovadores per al territori i la necessitat d'aprofitar l'excedent de baies, fruit d'un minuciós procés de selecció que va donar lloc a tres diferents destil·lats:
- Lìcchitta, un destil·lat de nabius, groselles blancs i vermells, mores, groselles blanques i vermelles, que és únic perquè, actualment, només hi ha destil·lats d'un sol fruit al mercat mundial;
- Melalione, un destil·lat d'arboç, fruit de la màquia mediterrània, proposat històricament com a destil·lat blanc, avui també representa un 'unicum' perquè es caracteritza per sis mesos de criança en bótes d'acàcia.
- Làndhe, que representa la màxima expressió d'innovació i singularitat, ja que és una matèria primera mai destil·lada al món, una fruita sense gluten, amidonada i silvestre, origina un destil·lat de gla 100% suro, sense afegits. sucre, sense caramel i sense pas a la fusta. El rendiment de gla molt baix i la singularitat del producte situen l'aiguardent de gla en un nínxol de mercat estret.
Programa
- L'experiència guiada comença amb una petita passejada per l'hort de baies i una explicació del destil·lat de baies.
- Després, en entrar a la destil·leria, el guia explicarà el destil·lat de maduixa i presentarà breument la petita granja.
- A continuació s'explicarà el destil·lat de gla i tota la maquinària de la destil·leria i el seu ús.
- Com a conclusió, es farà un tast amb mostres dels tres destil·lats acompanyades de maridatges dolços i salats.
- Al final de la visita, el guia acompanyarà els participants de tornada al lloc de trobada.
Degustació
El tast inclou la degustació de tres destil·lats de Licchìtta de producció local, - Melalione i Làndhe ('gla' en sard). La degustació es servirà amb amaretti i tilicche (dolços típics de Sardenya i artesanals fets amb mel i taronges) i formatges semicurats.
També hi haurà aigua i refrescos com Coca Cola i Fanta.